Evenementen e-CF Forum

Op de evenementen van e-CF Forum treffen professionals elkaar om bij te praten en ervaringen uit te wisselen. Dat kan in het klein via commissies en werkgroepen, maar we organiseren ook grotere evenementen, zoals het werkcongres in april, en de wat intiemere Cafés aan het eind van de middag.

Werkcongres ‘e-CF Doen’ | 21 april 2016

Beeldmerk-CPL

Niks zitten op een stoel, niks luisteren naar iemand op het podium, geen subruimtes: op ‘e-CF Doen’ gingen we met z’n allen aan het werk. Onder dagvoorzitterschap van Bianca Rouwenhorst, Directeur/ Programmamanager Digiprogramma van de Nationaal Commissaris Digitale Overheid.

De locatie leende zich fantastisch voor een interactief en flexibel event. Uitwisselen van ideeën over de betekenis van ICT-competentieontwikkeling. Hoe breng je daar versnelling in, hoe focus je, hoe zorg je dat je fit bent? Hoe ga je om met vaste structuren als functiehuizen? Is er al tooling?

En …. what’s in it for you?

‘Fit for future’ | 10 september 2015

20150910_9

Binnen vijf jaar gebruiken we allemaal andere competenties en hebben ICT-competenties een dominante rol. Zijn uw competenties transparant en vergelijkbaar? Blijft u of uw organisatie daarmee de concurrentie voor? Kortom, bent u ‘Fit for Future’?

Zo´n 40 deelnemers waren op 10 september jl. te gast bij Antwerp Management School, EXIN, itSMF België en e-CF Forum voor de bijeenkomst ‘Fit for Future’.

Met sprekers uit de ICT-sector, het onderwijs en de business hebben we de eerste stap gezet naar de toekomst met het e-Competence Framework, dé standaard die competenties en competentie-niveaus binnen het ICT-vak beschrijft, van operationeel tot en met strategisch niveau.

Een verslag

Presentatie eerste Nederlandstalige boek over e-CF | 20 mei 2015

9789401800211_CoverLR-280x290

Op 20 mei 2015 was de presentatie van het door Marleen Olde Hartmann e.a. geschreven boek e-CF in de Praktijk. Van Haren Publishing organiseerde in samenwerking met itSMF, Capgemini, IT Staffing, NEN, Pink Elephant, ASL BiSL Foundation en NGI-NGN op 20 mei een feestelijke presentatie waar het boek e-CF in de Praktijk, als ook de huidige stand van zaken in Nederland en de toekomst van e-CF besproken werden.